Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag05.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Därför är Norrländsk miljöteknik världsbäst

Publicerad: 12 Maj 2010, 09:52

Norrlandslänen ligger långt framme med satsningen Cleantech Region. Nu utses regionen till en av de mest innovativa i världen.


Ämnen i artikeln:

Miljöteknik

– Ingen annan region har gjort liknande satsningar, säger Courtenay Harewood som är programansvarig för I40 Top Innovative list på förlaget bakom tidningen The New Economy, i ett pressmeddelande.

Cleantech Region,
som organiseras genom Handelskammaren Mittsverige och företag i regionen, är offensiva och vill öka exporten av miljöteknik från Norrlandslänen. Med bland annat en satsning på tidningen Green Solutions from Sweden har ambitionen nu alltså fått internationell uppmärksamhet. Förlaget bakom tidningen The New Economy utser Cleantech Region till en av de mest innovativa i världen i konkurrens med 40 andra regionern, däribland Clean Tech Finland, Abu Dhabi, San Diego, Australien och Brasilien, skriver Cleantech Region i pressmeddelandet.

Satsningen
Courtenay Harewood talar om är ett EU-projekt som drivs av länstyrelserna i Jämtland och Västernorrland samt Östersunds och Sundsvalls kommuner och Jämtlands läns landsting.
– Vi i Norrland har hittills inte talat så högt och tydligt om vår kunskap men med projektet har CleanTech Region, som organiseras genom Handelskammaren Mittsverige och medverkande företag, har vi ambitionen att flytta fram våra positioner och exportera än mer miljöteknik från Norrlandslänen, säger Dick Jansson, vd för Handelskammaren Mittsverige.

Jonnie Wistrand

Ämnen i artikeln:

Miljöteknik

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.