Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Därför bryr sig färre om miljön

Publicerad: 28 februari 2013, 09:53

Intresset för miljöfrågor minskar kraftigt i hela världen. Det visar en ny undersökning.


Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se


En ny studie från Globescan som intervjuat 22 000 människor i 22 länder visar att intresset för miljö- och hållbarhetsfrågor minskat kraftigt sedan 2009. Intresset för miljöfrågor är nu nere på den lägsta nivån på 20 år då mätningarna började.

Det enda området som inte är nere på bottennivån är klimatfrågan. Intresset för klimatfrågan är visserligen också på kraftig nedgång sedan 2009, men intresset var ännu mindre under perioden 1998 till 2003.

Källa: Globescan

De tillfrågade medborgarna i den omfattande studien fick svara på frågor om hur allvarliga de ansåg att sex miljöproblem var. Miljöproblemen var luftföroreningar, vattenföroreningar, artförluster, transport utsläpp, färskvattenbrist och klimatförändringar.

Källa: Globescan

Globescan konstaterar att intresset för miljöfrågor ökar och minskar i stort sett samtidigt över hela världen och att miljöintresset är starkt kopplat till världsekonomin. Att allt färre ser allvarligt på miljöhoten skulle därför bero på att världsekonomin befunnit sig i en djup svacka de senaste åren.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev