Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Därför delas det inte ut något Greenwashpris i Almedalen

Publicerad: 2 juli 2018, 16:27

Det årliga Greenwashpriset från Jordens Vänner brukar vara en av Almedalens höjdpunkter. Men i år blir det inget pris i Almedalen.


Orsaken till att det inte blir något Greenwashpris i Almedalen är att Jordens Vänner beslutat att skjuta fram prisutdelningen till augusti. Och att dela ut priset i Stockholm.
– Vi gör det för att fler av de som nominerar och även de som är nominerade ska ha möjlighet att delta, säger Sofia Hedström, enhetschef på Jordens Vänner, till Aktuell Hållbarhet.

Men alla av de nominerade är ju här i Almedalen just nu?
– Ja, så är det. Men vi får ofta svaret att de är fullbokade och att de inte har möjlighet att delta. När vi nu lägger prisutdelningen i augusti då de inte har så fullbokade scheman så hoppas vi på en bättre närvaro. Sen är det också så att många av de som röstar inte är i Almedalen.

De nominerade till ”Sveriges minst attraktiva miljöpris” är Centerpartiet, Växjö kommun och initiativet Svenska skogen.  Centerpartiets nominering handlar till stor del om partiets uttalanden om flyg och flygskatt. Växjö kommun kritiseras för ”sitt stöttande av utökat flyg och bilresande samtidigt som kommunen utgör sig för att vara Europas grönaste stad.” Initiativet Svenska skogen är nominerade för att de lyfter fram den svenska skogsvårdsmodellen som en miljövänlig modell.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.