Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag15.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Därför får butiken hållbarhetspriset

Publicerad: 12 Maj 2015, 09:12

– Vi är otroligt glada och stolta, säger vd:n.


Den här artikeln publiceras i omvärldsbevakningen Miljöaktuellt Idag den 12 maj.

Årets hållbara butik är familjeföretaget Indiska. Priset delades ut på måndagen vid Retail Awards 2015, som arrangeras av Svensk Handel och Dagens Handel . Indiska prisas för We fight for change, som är företagets paroll för rättvis handel, miljö och sociala frågor.

– Vi är otroligt glada och stolta över att ta emot detta pris. Det min morfar kallade sunt förnuft har över decennier utvecklats till ett långsiktigt och i dag mer systematiskt arbete, som till stor del sker tillsammans med våra leverantörer i Indien. Där en vilja till förändring finns, stannar vi kvar.

– Vi och våra kollegor i branschen får aldrig sluta fokusera på frågor som rör miljö, etik och sociala frågor, säger Sofie Gunolf, vd på Indiska.

Företaget grundades redan 1901 och har länge arbetat med hållbarhetsfrågor i sina affärer, mycket av fokus ligger på att mänskliga rättigheter i leverantörskedjan efterlevs.

joline.ekman@miljoaktuellt.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.