Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag15.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Därför får du inte jobbet

Publicerad: 29 Oktober 2011, 06:30

Har du varit på intervju för drömjobbet och just fått nej? Här har du svaren på varför.


Det är karriärsajten Shortcut som listar fyra anledningar till att du inte tagit dig vidare i rekryteringsprocessen och tips för hur du ska lyckas nästa gång:

1. Någon annan är mer kvalificerad.
Om du hamnar på en andraplats beror det ofta på faktorer som du inte kan påverka, därför är det inte heller något att deppa över. Du har helt enkelt förlorat fajten om jobbet mot någon som bättre matchar arbetsgivarens kravprofil.

2. Du söker för brett
Om du söker för många jobb samtidigt kan det lätt hända att du blandar ihop dem när du väl ska på intervju. Spara de annonser du söker och gör en lista över de företag som inte svarat, så håller du bättre koll.

3. Du lever inte upp till det du utlovar
Visst är det viktigt att ”sälja in sig” i ansökningsbrevet, men försköna inte din person eller egenskaper. Du riskerar bara att avslöjas under intervjun. Rekryteraren kommer både skärskåda ditt uppträdande och dina svar för att se om det du beskriver i brevet stämmer in på din personlighet.

4. Du får blackout
Det är inget fel att ta en paus. Om du inte kommer på något svar, när du exempelvis ska beskriva en situation – be om att få återkomma. Hellre det än att sväva ut.

Rebecka Guzmán

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.