torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Därför ger regeringen 150 miljoner i stöd för solceller

Publicerad: 11 juni 2009, 06:48

Nu inför regeringen ett stöd för den som vill installera solceller som energikälla. Satsningen är på 150 miljoner över tre år.

Ämnen i artikeln:

Maud OlofssonSolceller

JR

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se


Från och med den första juli kan villaägare och företagare få drygt hälften av kostnaden för solceller i stöd från regeringen. Investeringsstödet för solceller är 50 miljoner kronor per år i tre år.

Enligt regeringen genomför man satsningen för att få fart på marknaden för solceller.
– Vi vill får fart på solcellsinvesteringarna och i synnerhet i en tid då vi behöver få fram ny teknik och stimulera jobbtillväxten, säger näringsminister Maud Olofsson till Ekot.

Satsningen i solceller kan också komma att leda till nya jobb. I Tyskland, där man subventioenerat solceller har en stor industri för solceller växt upp med tiotusentals nya jobb som följd. Maud Olofsson vill emellertid inte spekulera i hur många solcellsjobb vi skulle kunna få här i Sverige.
– Det är klart att vi skulle, om vi jobbade med teknikutveckling även på det här området, kunna sysselsätta många fler. Det hänger på vilket intresse det finns och också hur aktiva företagen som säljer det här är, säger hon.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev