torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Därför hade Per Bolund med sig ett ”klimatkontrakt” till riksdagen

Publicerad: 28 april 2023, 12:01

Per Bolund var en av politikerna som under fredagsmorgonen deltog i en särskild debatt med anledning av IPCC:s senaste rapport.

Foto: Anders Wiklund/TT & Fredrik Sandberg / TT

Intresset från övriga partier var dock svalt. Klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari gjorde klart att regeringen står bakom klimatmålen – “Vi behöver inte skriva på ett sladdrigt A4 för att bekräfta det”.

Ämnen i artikeln:

KlimatpolitikPolitik

Anders Hellberg

anders.hellberg@aktuellhallbarhet.se


På begäran av Miljöpartiets riksdagsgrupp anordnades under fredagsmorgonen en särskild debatt med anledning av den senaste rapporten från FN:s klimatpanel, IPCC, som publicerades för en dryg månad sedan.

Klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L) representerade regeringen under debatten och övriga partier hade varsin riksdagsledamot på plats i riksdagens kammare.

När det var Miljöpartiets tur att replikera på de olika talarna så presenterade Per Bolund vad han kallade för ett ”klimatkontrakt”. Enligt det miljöpartistiska språkröret skulle detta kontrakt ses som ett erbjudande till de andra partierna, ”en chans att nu förtydliga att man under den här mandatperioden inte kommer att riva upp eller försvaga Sveriges klimatmål”, förklarade han.

Men intresset från övriga partier var svalt. Romina Pourmokhtari nappade inte på erbjudandet när det var hennes tur utan svarade i stället:

– Alla partier i den svenska regeringen har röstat igenom Sveriges klimatpolitiska ramverk. Vi behöver inte skriva på ett sladdrigt A4 som du har stått och skrivit ut nu under morgonen för att bekräfta det.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev