Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Därför köper världens bästa investerare världens största solkraftsprojekt

Publicerad: 10 januari 2013, 10:38

Warren Buffett köper världens största solkraftsprojekt från SunPower – en investering på 2,5 miljarder dollar.


Ämnen i artikeln:

AffärerCleantechGreentechInvesteringarMiljöteknikSolenergiSolkraft

Warren Buffetts bolag MidAmerican, som är en del av hans holdingbolag Berkshire Hathaway, meddelar att man köper SunPowers Antelope Solar Projects i Kalifornien. Solcellsprojektet kommer att ha en total kapacitet på 579 megawatt och är världens största under utveckling.

Detta är i sig riktigt stort, men det blir ännu mer intressant om man ser till Warren Buffetts investeringsfilosofi, menar tidningen Treehugger i en kommentar.

Buffett är noggrann med att aldrig betala ett överpris och brukar bara köpa en tillgång om han vet att den är undervärderad. Och eftersom han av många är ansedd som den bästa investeraren någonsin så menar tidningen att det hela är ett tecken på att man i dagsläget får mer värde än man betalar för i solenergiinvesteringar.

Buffett är också känd för att sällan investera i teknik, eftersom han gillar långsiktiga investeringar och det ofta är oerhört svårt att förutse vad som kommer att hända på lång sikt inom branschen. Men när det gäller solenergi har han alltså tillräckligt förtroende för tekniken för att investera 2,5 miljarder dollar, motsvarande över 13 miljarder kronor, i projektet.

Tomas Tirén

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.