Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Därför kraftsamlar religiösa ledare inför klimattoppmötet

Publicerad: 18 september 2014, 08:00

Världens religiösa ledare samlas inför det kommande klimattoppmötet i New York. Bland deltagarna finns förre ärkebiskopen Anders Wejryd.


Ämnen i artikeln:

FnFredrik ReinfeldtLena Ek

Den 23 september håller FN ett toppmöte i New York som är tänkt att höja temperaturen i klimatförhandlingarna. Dagen innan samlas världens religiösa ledare för att bidra på sitt speciella sätt.

– Religioner bär på ett längre perspektiv än vad politiken gör idag. Därför är vår röst viktig för att visa på vårt ansvar och behovet av en rättvis fördelning som sträcker sig över generationsgränserna, säger förre ärkebiskopen Anders Wejryd i en kommentar.

De religiösa ledarna kommer att göra ett uttalande som poängterar att jordens framtida öde inte enbart handlar om politik och tekniska lösningar, utan också om vårt sätt att se på jorden och vår livsstil att göra.

Fredrik Reinfeldt och Lena Ek kommer att delta på det följande FN-mötet. I delegationen för Svenska kyrkan ingår förutom Anders Wejryd också Henrik Grape och Martin Vogel, klimatpolitisk handläggare.

Miljöaktuellt, redaktionen

Ämnen i artikeln:

FnFredrik ReinfeldtLena Ek

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.