Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Därför lovar Gordon Brown att minska sina personliga utsläpp med 10 procent

Publicerad: 4 september 2009, 09:55

För att stötta klimatmötet i Köpenhamn lanserades i tisdags kampanjen 10:10 i London. Här kan individer själva förbinda sig att minska sina egna utsläpp av växthusgaser med 10 procent. Idag skrev Gordon Brown på.


Trots, eller tack vare att, 10:10 är en gräsrotskampanj har den redan knutit till sig ett imponerande antal vetenskapsmän, företag, kändisar och organisationer. rapporterar The Guardian. Till de organisationer som redan nu förbundit sig att minska sina utsläpp finns fotbollsklubben Tottenham, Tate Galleries samt ett antal universitet och skolor.

Idag meddelade också premiärminister Gordon Brown och hela det brittiska kabinettet att de genom 10:10 förbinder sig vid att minska sina personliga utsläpp med 10 procent.

Fyra av Storbrittaniens största energibolag har också lovat att hjälpa sina kunder att nå sina 10:10-mål genom att ge information om hur kundernas energikonsumtion ser ut.

Kampanjens organisatörer leds av Franny Armstrong, som regisserade den uppmärksammade klimatfilmen "The age of the stupid". De som deltar i kampanjen tilldelas metall-brickor att fästa i kragen. Metallbrickorna är tillverkade av nedsmälta flygplan.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.