Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Därför lyfte Al Gore twittrande kor och spindelgetter under Sverigebesöket

Publicerad: 19 april 2016, 03:00

Al Gore vid en tidigare klimatföreläsning. I fredags besökte han Sverige och passade då på att prata om spindelgetter och Twitter-kor.

Foto: Wikimedia Commons, https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Al_Gore_at_SapphireNow_2010.jpg

Miljöaktivistens tal handlade om hur digitaliseringen och ny teknik skapar miljömöjligheter.


Ämnen i artikeln:

Teknik

Hur hållbarhetsfrågor, digitalisering och teknik kan kombineras var något som miljöaktivisten och USA:s tidigare vicepresident Al Gore talade varmt för under sitt Sverigebesök i fredags. Under sin föreläsning på konferensen From Business to Buttons berättade Gore om en bondgård i kanadensiska Ontario, där korna fått ett eget Twitterkonto för att öka konsumenternas medvetenhet om matens ursprung.

Intresset för hållbarhet bland designers och experter på digital användarupplevelse är stort, i alla fall sett utifrån aktiviteten på Twitter och Facebook. Enligt medieanalysföretaget Observifys mätningar av flödet i sociala medier hade över 1 500 omnämnanden skett redan innan Al Gore klev upp på scenen. De två populäraste citaten handlade om hur teknik kan stötta hållbarhet. Förutom de twittrande korna var Gores andra favoritexempel om spindel-getter det som delades mest. Det handlar om genmodifierade getter som genom en gen från spindlar producerar mjölk med ett extra protein, som kan utvinnas och bli till starkt silke.

Pressen fick inte närvara under hela talet, men enligt Observify underströk Al Gore att han är optimistisk kring framtiden för design och banbrytande teknologi och dess roll för att designa hållbara samhällen. ”Design och designers kan göra en enorm skillnad”, sa Al Gore. Han talade även om hur banbrytande teknologi påverkar långsiktigt beslutsfattande i en positiv riktning för hållbarhet.

Martina Frisk

Ämnen i artikeln:

Teknik

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.