Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Därför måste handeln med utsläppsrätter räddas

Publicerad: 30 januari 2013, 15:43

Om inte beslutsfattarna reformerar handeln med utsläppsrätter så står vi inför ett förlorat årtionde som kommer att göra det omöjligt att minska koldioxidanvändningen. Det slår gd:n för branschorganisationen Eurelectric Hans ten Berge fast.

Ämnen i artikeln:

Eu

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se


Hela EU:s klimatarbete kan komma att kollapsa om inte handeln med utsläppsrätter räddas. Det hävdar Hans ten Berge i nyhetsbrevet Euractive på onsdagen. Hans ten Berge är generalskreterare på den europeiska branschorganisationen Eurelectric och hans utspel sker med anledning av att parlamentarikerna i EU:s industrikommitté förra veckan stoppade förslaget att slopa överskottet av utsläppsrätter för att få upp priset.

Hans ten Berge konstaterar att utsläppsrätterna nu riskerar att bli helt värdelösa och han varnar för att utvecklingen kan göra det helt omöjligt att nå klimatmålen för 2050.
– Om vi väljer strategin med ett förlorat årtionde så är vi på väg mot en kollaps av utsläppshandeln och det kommer att bli omöjligt att nå klimatmålen för 2050, säger han till Euractive.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev