Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Därför måste människan ut i rymden

Publicerad: 10 Augusti 2010, 07:09

En av världens smartaste människor varnar för den pågående miljöförstörelsen och resursbristen. – För att överleva måste människan ut i rymden, konstaterar han.


Mänskligheten är på väg mot en farlig period i historien. Planetens befolkning växer kraftigt, resurserna sinar samtidigt som vår tekniska kapacitet blir ett allt större hot mot miljön. Det konstaterar den världsberömde fysikern Stephen Hawking i ett uttalande på det amerikanska online-forumet Big Think.
– Det kommer att bli svårt att undvika en katastrof på jorden bara under de närmaste hundra åren. För att inte tala om hur svårt de kommer att bli de närmaste tusen åren – eller miljoner åren, säger han.

Stephen Hawking menar att människans enda chans att överleva långsiktigt är att utveckla tekniker för att bosätta sig på andra planeter.
– Den mänskliga rasen ska inte lägga alla sina ägg i samma korg, eller på en planet. Det är bara att hoppas att vi kan undvika att tappa korgen tills vi har spridit risken.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.