Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag04.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Därför ökar efterfrågan på grön asfalt

Publicerad: 6 Februari 2014, 12:57

Under förra året fördubblade NCC sin produktion av grön asfalt jämfört med 2012, något som enligt företaget innebar minskade koldioxidutsläpp med cirka 1 800 ton. Nu förklarar hållbarhetschefen varför.


NCCs hållbarhetschef Christina Lindbäck tror att efterfrågan kommer att fortsätta öka och hon förklarar för Miljöaktuellt varför den gröna asfalten nu plötsligt slår igenom.
– Framförallt märker vi att allt fler kommuner som vill leva upp till sina klimatmål och sänka utsläppen av växthusgaser nu investerar i grön asfalt. Trafikverket har också fått strängare återrapporteringskrav från regeringen som vill veta hur infrastrukturen påverkas av klimatmålen. Det kan vara en annan orsak till den ökade efterfrågan, säger Christina Lindbäck som är positiv till utvecklingen.
– På NCC vill vi gärna öka andelen grön asfalt för att på så sätt bidra till att minska koldioxidutsläppen, fortsätter hon.

NCC tittar just nu på nya bränslen för att få ner CO2-utsläppen från asfaltsproduktionen ytterligare.
– Till exempel har vi börjat använda pellets i asfaltsverken. Det fungerar väldigt bra, säger Christina Lindbäck.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.