söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Därför ökar flexibelt arbete produktiviteten

Publicerad: 25 november 2013, 04:48

Fyra av fem chefer anser att flexibelt arbete är en viktig komponent för att uppnå högre produktivitet bland de anställda.


Nära 80 procent av svenska chefer anser att möjligheten för de anställda att arbeta utanför kontorets väggar leder till högre produktivitet, enligt en ny undersökning från arbetsplatsleverantören Regus. Undersökningen omfattar svar från 20 000 chefer i 95 länder, och de svenska cheferna är något mer positiva till flexibelt arbete jämfört med övriga länder, där i snitt 75 procent av cheferna anser att det ökar produktiviteten.

– Jag är inte förvånad att det är så höga tal, jag tror att vi i Sverige är väldigt duktiga på att ta till oss ny teknik för hitta work-life balance. På många arbetsplatser är det heller inte så strikta hierarkier, det finns ofta ett högt förtroende mellan chefer och de anställda, vilket gör att vi inte behöver befinna oss på kontoret jämt, säger Björn Käcke, Sverigechef på Regus.

Enligt undersökningen är bland annat molntjänster, utbildning, hälsoåtgärder och förbättrade kommunikationslösningar faktorer som påverkar flexibiliteten. Fyra av fem chefer i undersökningen anser även att flexibelt arbete ger en större ansvarskänsla hos de anställda och främjar kreativitet.

Ett stort hjälpmedel för att öka flexibiliteten är att använda sig av molntjänster i arbetet, men det finns fortfarande ett visst motstånd bland företag att nyttja molnet. Björn Käcke ser dock att motståndet släpper när företagen väl kliver över tröskeln att börja använda externa molntjänster.

– Jag kan inte säga hur det är för molntjänster generellt, men att företag väljer bort externa molntjänster är inget som vi märkt av, snarare tvärtom. Många av de kunder som använder vår molntjänst säger att de är positivt överraskade av hur pass smidigt och säkert det fungerar.

Sebastian Ryde

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev