Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag11.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Därför orkar bara sex av tio chefer i längden

Publicerad: 18 Januari 2011, 07:12

Sex av tio chefer vill inte fortsätta att jobba som chefer tills de går i pension. Stress, mycket administration och långa arbetsdagar gör att orken tryter trots att de flesta trivs bra på sin arbetsplats.


Nio av tio chefer trivs bra eller mycket bra på sin arbetsplats men ändå vill bara sex av tio fortsätta att jobba som chefer tills det är dags för pension.

Det visar en undersökning bland 2000 chefer som chefsorganisationen Ledarna låtit göra med hjälp av Novus Opinion.

När cheferna svarar på vad som stimulerar och driver dem mest är det att få påverka, arbeta med människor och att få verksamheten att fungera på bästa sätt.

Att cheferna både vill och kan påverka sitt yrke är ett av skälen till att trivs trots stress, tung administrationsbörra och långa arbetsveckor enligt Ledarnas ordförande Annika Elias, som redan nu ser en brist på sökande till chefsjobb i vissa sektorer.

Hon anser att få chefsjobb är hållbara på sikt och ifrågasätter hur länge cheferna ska orka.

I undersökningen svarade omkring hälften av cheferna att de tror att de är kvar på samma nivå om fem år och var tredje hoppas ha en högre chefstjänst.

Två procent vill direkt sluta att arbeta som chef medan drygt var tionde chef inte tror sig arbeta som chef om fem år.

Karin Myrén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.