Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Därför säger domstol nej till vindkraftspark utanför Göteborg

Publicerad: 18 december 2014, 11:29

Planen var att sätta upp 15 stycken vindkraftverk i inloppet till Göteborgs hamn.

Ämnen i artikeln:

Vindkraft

Göteborg Energi kommer inte att få sätta upp några vindkraftverk i Hake fjord utanför Göteborg. Bolagets ansökan har avslagits av Mark- och miljödomstolen i Vänersborgs tingsrätt, skriver Göteborgsposten.

Mark- och miljödomstolen skriver om anledningen till beslutet i ett pressmeddelande. Dels, menar rätten, finns en risk för spridning av förorenade muddermassor som finns på det planerade etableringsområdet. Dels påverkas riksintresset för sjöfart vid en eventuell kommande breddning av farleden in till Göteborg, samt även riksintresset för friluftslivet. Det kommunala bolaget Göteborg Energi har inte heller visat att verksamheten blir samhällsekonomiskt tillåtlig, enligt Mark- och miljödomstolen.

Göteborgsposten skriver att det är osäkert om huruvida Göteborg Energi kommer att överklaga beslutet till Mark- och miljööverdomstolen.

– Vi ska gå igenom domen, analysera domsvaren och varför de sagt nej. Om anledning finns ska vi överklaga, säger Cecilia Erdalen, pressansvarig på Göteborg Energi, till tidningen.

Anders Hellberg

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev