Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Därför säger generaldirektören nej till trädkramarnas julklapp

Publicerad: 19 november 2013, 14:04

Omöjligt för myndighet att ta emot externa pengar.


Naturskyddsföreningen (SNF) samlar in pengar för att skydda gamla naturskogar. För varje 100-lapp som betalas in går det att rädda fem kvadratmeter skog, skriver föreningen på sin hemsida.

Pengarna tänker SNF skänka till Skogsstyrelsen, den myndighet som ansvarar för att bilda naturreservat och skydda värdefull skogsmark. Det kan behövas ett extra tillskott eftersom pengarna inte räcker till, resonerar man.

Men Skogsstyrelsens generaldirektör Monica Stridsman säger nej till bidraget. Det är juridiskt omöjligt att ta emot pengar och det kan rubba förtroendet för myndighetens opartiskhet, rapporterar Land Lantbruk & Skogsland.

– Naturskyddsföreningen gör ett bra jobb och vi samarbetar gärna med dem, men inte på det här sättet. Det är inte juridiskt möjligt för oss att blanda myndighetsmedel med deras medel, säger Monika Stridsman, generaldirektör på Skogsstyrelsen, till Land Lantbruk & Skogsland.

Erik Klefbom

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.