Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag07.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Därför säger regeringen ja till Nord Stream

Publicerad: 5 November 2009, 09:47

Regeringen ger tillstånd till Nord Stream AG att lägga ut två naturgasledningar på internationellt vatten i den svenska ekonomiska zonen i Östersjön.


Ämnen i artikeln:

NaturgasNord Stream

– Regeringen har ställt tuffa krav för att säkerställa att den känsliga miljön i Östersjön inte äventyras. Vi har gjort en ytterst omfattande prövning av ledningens miljöpåverkan. Bolaget har krävts på flera kompletterande undersökningar och steg för steg tillgodosett remissinstansernas synpunkter, säger miljöminister Andreas Carlgren (c).

Miljöministern konstaterar att ingen central myndighet avstyrkt hela projektet. Därmed är ett ja till ansökan det enda möjliga beslutet.

Regeringens klartecken är kopplat till ett antal villkor. Bland annat ska rörledningarna placeras där Sveriges Geologiska Undersökning säger att de ska ligga. Bolaget ska också ta fram ett övervakningprogram tillsammans med svenska myndigheter. De ska också minimera den grumlighet som uppstår i samband med utläggningen på havsbotten.

Erik Klefbom

Ämnen i artikeln:

NaturgasNord Stream

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.