Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Därför ska du ha högre lön

Publicerad: 17 mars 2014, 07:07

Jobbsajten Stepstone listar sex argument som kan användas för att övertyga chefen om att du borde ha högre lön.


Stepstone vill hjälpa dig att använda rätt argumentation för löneförhöjning. Här är deras sex snabba argumenttips.

1. Du har fått mer ansvar
Du har fått mer ansvar, men din lön har aldrig setts över. I så fall är det dags att löneförhandla igen. Bevisa för chefen att du uppskattar de uppgifter du har fått och visa vad du har gjort mer. Om man ber om ett lönesamtal var sjätte månad har man goda möjligheter till att förhandla fram en löneökning.

2. Visa konkreta resultat
Kan du visa hur du bidragit till företagets tillväxt eller fick nya kunder som hjälpte till att säkra lönsamheten för flera år, kan det vara en god anledning till löneökning.

3. Ditt värde är högre än din nuvarande lön
Om du skulle tjäna mycket mer genom att jobba någon annanstans, är din arbetsgivare förmodligen medveten om det. Så försök ställa frågor till vänner, bekanta och kolleger om vilken lön som är passande för din tjänst. Kolla även webbplatser och fackförbundens lönestatistik om vad genomsnittslönen är för ditt arbete.

4. Kunderna är väldigt nöjda med dig
Spara all e-post där kunder säger att de är nöjda med ditt arbete, så att du kan påvisa att du är värd en löneökning.

5. Företaget kan spara pengar tack vare dig
Om du btill exempel är inköpare kan du visa att du förhandlat fram konkurrensmässiga priser med leverantörer. Eller du kanske har fixat nya rutiner som gör att din avdelning arbetar mer effektivt och därmed kan ägna mer tid åt viktiga uppgifter.

6. Du är snabb och effektiv
Är du en person som fokuserar mycket på dina uppgifter och som jobbar snabbt och därmed har en mycket högre arbetsbörda än kollegerna? Det är en god anledning till att ta reda på om du kan få en löneförhöjning.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.