Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag19.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Därför ska du söka jobb i sommar

Publicerad: 1 Juli 2011, 07:52

Tvärtemot vad många tror är sommaren en bra tid för att söka jobb. Här har du svaren på varför.


Det är Frida Lindblom, före detta rekryterare och hr-ansvarig på Xlent, som delar med sig av sina tips på karriärsajten Shortcut. Hon motiverar varför just sommaren är ett gyllene tillfälle för dig som vill hitta nytt jobb:

1. Arbetsgivaren har mer tid
I sommartider har de som är rekryteringsansvariga en möjlighet att tänka efter, då schemat är mindre fullspäckat. Därför är det ett mycket gott tillfälle att spetsa till cv:t, tänka efter vad du kan bidra med och presentera dig på rätt sätt i en riktad ansökan.

2. Lättare att få tag på de osynliga jobben
80 procent av alla tjänster som tillsätts annonseras aldrig ut, istället tillsätts de genom att företagen/organisationerna hittar kandidaterna via nätverket på arbetsplatsen. Passa på att kontakta de nyckelpersoner du har i åtanke för en lunch eller fika. Om du visar framfötterna under sommaren kan det dessutom visa på att du är en handlingskraftig person. Du söker jobb istället för att semestra.

3. Färre sökande i sommartider
Det är färre som svarar på de annonser som går ut under sommaren. Det i sin tur innebär att det är mindre konkurrens om jobben ifråga. Passa på och våga sök sådana jobb som du annars inte skulle våga söka – kanske får du chansen till en anställning du bara vågat drömma om.

4. Slipa på cv:t
Semestern kan vara en god tid för att förbättra ditt cv och brev. Gå därför igenom dina dokument och vässa till dem. Glöm inte att tydliggöra vad du kan, vad du åstadkommit och vad du skulle tillföra arbetsgivaren ifråga.

Rebecka Guzmán

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.