Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Därför skjuts Energiutblick på framtiden

Publicerad: 19 september 2012, 11:29

Energimyndighetens konferens ”Energiutblick” skjuts upp till 2014. Myndigheten säger sig behöva mer planeringstid.


Energimyndighetens stora event Energiutblick 2013 skjuts fram till 2014. Myndigheten säger att konferensen växt så mycket att man behöver mer tid att utveckla konceptet ytterligare och samtidigt höja kvaliteten på konferensen.

År 2010 bröt Energimyndigheten samarbetet med Linköpingsföretaget Konferensforum AB som man under 12 år arrangerade Energitinget tillsammans med. Istället satsade Energimyndigheten på en ny konferens – Energiutblick – och man flyttade konferensen från Eskilstuna till Göteborg. Konferensforum hävdade att man ägde rätten till namnet Energitinget och fortsatte försöka driva en egen konferens under det namnet. Detta skapade förstås förvirring i energibranshcen – särskilt som konferenserna Energitinget och Energiutblick arrangerades i stort sett samtidigt.

När Miljöaktuellt ringer Energimyndighetens säger man att den gamla tvisten med Konferensforum inte har något att göra med att Energiutblick nu skjuts på framtiden.
– Nej, vi gör det här för att vi hoppas kunna öka efterfrågan på Energiutblick – både bland besökare och bland utställare. Vi vet att vi konkurrerar med många andra konferenser om energi och våra deltagare måste hela tiden välja vilka de ska gå på, säger energimyndighetens projektledare Leonardo D’Errico.

På Energimyndigheten tror man inte heller att uppskjutningen av Energiutblick lämnar fältet uppe för konkurrenter.
– Nej, det är nog ingen fara. Vi vill inte heller konkurrera med alltför många andra. Vi märker att intresset är jättestort för Energiutblick, folk ringer hela tiden för att höra om framtida program. Nu hoppas vi kunna öka kvaliteten på programmet ytterligare, säger Leonardo DÉrrico.

På Konferensforum vill man inte svara på om man tänker utnyttja den lucka i marknaden för energikonferenser om Energimyndigheten nu lämnar efter sig.
– Jag kan faktiskt inte ge dig något svar. Det pågår fortfarande en tvist i ärendet och vi ska försöka ha ett samtal med Energimyndigheten den kommande tiden, säger VD Ing-Marie Eriksson.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News