Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Därför slår japanska biltillverkare ihop sin miljöforskning

Publicerad: 20 maj 2014, 10:44

Åtta japanska biltillverkare och två universitet kraftsamlar för att få fram bränslesnåla fordon till 2020.


Ämnen i artikeln:

VolkswagenNissanToyota

Planen är att kunna minska utsläppen av koldioxid med 30 procent jämfört med nivåerna 2010, rapporterar Nikkei Asian Review.

Det är Toyota, Honda, Nissan, Suzuki, Mazda, Mitsubishi, Daihatsu and Fuji Heavy som ligger bakom initiativet tillsammans med universiteten i Tokyo och Waseda. Tillsammans har de byggt upp ett forskningskonsortium kallat AICE och som leds av en chef från Honda R&D.

Foto: Phys.org

Bensindrivna motorer fortsätter att säljas i stor skala och tros hålla runt 90 procent av marknaden även till 2020. De japanska tillverkarna har länge haft ett försprång när det gäller bensinsnåla fordon, men på senare tid har tyska BMW och Volkswagen hunnit ikapp i flera avseenden, speciellt när det gäller dieselmotorer.

Den japanska satsningen ligger på cirka 20 miljarder dollar under de tre första åren och den japanska regeringen står i inledningsskedet för en stor del av kostnaderna.

Den här nyheten kunde du läsa redan igår på omvärldsbevakningstjänsten Miljöaktuellt Idag. Nu kan du testa tjänsten gratis här.

Miljöaktuellt, redaktionen

Ämnen i artikeln:

VolkswagenNissanToyota

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.