tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Därför sparkades skogsutredaren av landsbygdsministern

Publicerad: 3 augusti 2016, 04:00

Efter ett kontroversiellt uttalande i Almedalen beslöt landsbygdsminister Sven-Erik Bucht att avsätta Charlotta Riberdahl, särskild utredare av den rättsliga översynen av Skogsvårdslagstiftningen.

Ämnen i artikeln:

Lena EkLrf

I mitten av juli avsattes Charlotta Riberdahl från uppdraget som särskild utredare i en utredning om rättslig översyn av Skogsvårdslagstiftningen. Anledningen var ett uttalande som Riberdahl gjorde under ett skogspolitiskt seminarium på Almedalsveckan och som kunde tolkas som att hon ifrågasatte privat skogsägande.

Uttalandet som väckte starka känslor och hård kritik kom från bland annat LRFs ordförande Helena Jonsson och Södra Skogsägarnas ordförande Lena Ek. Strax därefter beslöt landsbygdsminister Sven-Erik Bucht att entlediga Charlotta Riberdahl från sitt uppdrag.

För tillfället finns ingen ersättare men Adriana Haxhimustafa, pressekreterare hos Sven-Erik Bucht, säger till Aktuell Hållbarhet att en rekryteringsprocess pågår.

– Det har varit svårt att hitta någon under sommaren men vi jobbar på det. Än så länge står slutdatum för utredningen fast men det är svårt att säga säkert hur det blir med tidsramen innan vi hittat en ersättare.

Lina Rosengren

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev