Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Därför sprider myndigheterna förgiftat djurfoder från helikopter

Publicerad: 22 Februari 2012, 10:01

Giftindränkta pellets regnar över landets skogar.


Ämnen i artikeln:

Invasiva Arter

Flera av Nya Zeelands inhemska arters överlevnad är hotad. Det är främmande arter, antingen inplanterade eller som av misstag kommit till ön, som är hotet. De flesta av de invasiva arterna är däggdjur som de inhemska arterna inte är vana vid. Endast 10 procent av ungarna till kivifågeln, som är landets nationalsymbol, överlever sitt första levnadsår, rapporterar Naturmorgon.

Nu har de Nya Zeeländska naturvårdsmyndigheterna förklarat krig mot dessa ”nya rovdjur”. Helikoptrar flyger över landets skogar och sprider förgiftade pellets. På bara några dagar kommer nästan varje råtta, hermelin och possum i dessa områden att vara döda.

Men giftet dödar urskiljningslöst. Lite inhemska småfåglar får sätta livet till och det förekommer att jakthundar förgiftats. Efter giftspridning ökar kivifågelungarnas överlevnadschanser med 70 procent, skriver Naturmorgon.

Jesper Gunnarsson

Ämnen i artikeln:

Invasiva Arter

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.