Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Därför svärtar ”all inclusive” resebolagens miljösamveten

Publicerad: 23 maj 2011, 09:15

En ny granskning visar att ”all inclusve”-hotell genererar mer sopor och att hotell med EU:s miljöcertifikat sköter sig.


Ämnen i artikeln:

Miljömärkning

Det är Sveriges Radios Kaliber som granskat 53 hotell som används av Sveriges största resebolag – Ving, Apolla och Fritidsresor. Deras slutsats är att trenden "all inclusive" där gästerna betalar för alla mat och dryck innan de åker belastar miljön betydligt mer än vanliga charter-resor. Framförallt är det mängderna sopor som är större på "all inclusive"-hotellen.

De granskade bolagen säger alla att de värnar om miljön. Många av de granskade hotellen har också fått EU:s miljöcertifiering Ecolabel. Men enligt Kaliber så trädde en helt annan bild fram då de granskade hotellen. Osorterade sopor av plast, metall, glas, papper, mat och grovsopor samlades i stora högar.

Joe Hennon
vid EU-kommissionen säger nu till Kaliber att en ökning av sopor går helt på tvärs med EU:s miljöambitioner och att "all inclusive"-hotell i framtiden kan komma att fråntas EU:s miljöcertifiering.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Miljömärkning

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News