Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Därför tar deras idéer priset

Publicerad: 25 februari 2015, 12:16

I konkurrens med 1200 studenter från 47 länder har vinnarna nu korats i NCC:s och SJ:s hållbarhetstävling Sustainergies cup.


Den här  artikeln publicerades i omvärldsbevakningen Miljöaktuellt Idag den 23 februari.

Arkitektstudenterna Ylva af Kleen och Hanna Eliasson från Chalmers tekniska högskola och Meeri Helminen, Tyyra Linko, Wilhelm Ehrnrooth och Lari Hokkanen från Helsingfors universitet får nu vardera 25 000 kronor i prispengar.

Chalmersduon fick juryn på fall med sitt bidrag om en helhetssyn på hållbarhet i resandet i tävlingen, som Miljöaktuellt tidigare uppmärksammat.

"Förslaget grundar sig på solid research och ett genomgående systemperspektiv med utrymme för resans roll i samhället", konstaterar SJ i motiveringen till förstapriset, som alltså delas med de fyra studenterna från Helsingfors universitet, som alla har en studiebakgrund i miljövetenskap, antropologi och statsvetenskap och vars vinnande bidrag bestod av förslag som ska förbättra dialogen via sociala medier om bland annat återvinning på byggarbetsplatser.

"Konceptet är genomarbetat och skapar inte bara värde under själva byggnadsprocessen utan har också potential att skapa bestående värden när projektet är klart. Idéerna som förs fram skapar energi och glädje och kommer att bygga positiva relationer med människor i det berörda området", skriver NCC.

Läs mer här.http://sustainergies.se/press_blogg/framtidens-hallbarhetsproffs-korade

Ola Söderlund

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.