Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Därför utreds inte Arkelstens bjudresor

Publicerad: 2 november 2010, 10:57

Det blir ingen utredning om Sofia Arkelstens bjudresor och billån. Överåklagaren motiverade bland annat beslutet med att resorna varit ”korrekta och tråkiga”.


Ämnen i artikeln:

Sofia Arkelsten

– Resorna har varit korrekta och tråkiga vilket gör att mutlagstiftningen inte blir tillämplig, säger överåklagare Gunnar Stetler til SR Ekot om beslutet att inte starta en utredning om Sofia Arkelstens bjudresor.

Gunnar Stetler, som är överåklagare vid Riksenheten mot korruption, klargör också att inte heller Arkelstens gratisanvändning av en BMW faller under mutlagstiftningen. Till SR Ekot förklarar han att riksdagsmän kan göra studieresor som betalas av andra och att det inte finns något hinder i lagstiftningen mot detta eller i riksdagens regelverk.

När SR Ekot frågar Stetler om var gränserna går svarar han att "gränsen går någonstans vid den egna nyttan, i det här fallet vid nöjes- eller påverkansbiten. Det är det inte frågan om utan det är vissa intressenter som har försökt informera Sofia Arkelsten om vissa sakfrågor."

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Sofia Arkelsten

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.