tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Därför vill sju av tio jobba mer mobilt

Publicerad: 1 oktober 2012, 08:13

Merparten av Sveriges anställda vill jobba mer mobilt. Det visar en ny undersökning.


Av de 19 länder som ingår i Citrix undersökning har Sverige högst andel tjänstemän som skulle vilja arbeta mer mobilt redan idag (69 procent).

De främsta anledningarna till att svenskarna vill jobba mer mobilt är att det ger ökad produktivitet, mer flexibilitet, det gör det lättare att kombinera arbete och privatliv och dessutom ger det kortare restider.

Citrix har även frågat företagen vad det finns för fördelar med att personalen jobbar mobilt. Liksom de anställda anger de ökad produktivitet och flexibilitet som fördelar, men de ser också det mobila arbetssättet som en möjlighet att skapa en attraktiv arbetsplats.

På frågan om de förväntar sig att de anställda ska kunna jobba från annan arbetsplats än det egna kontoret per 2020 svarade i 29 procent i de 19 länderna ja på frågan. I detta sammanhang utmärker sig Sverige återigen. Endast 7 procent av de svenska arbetsgivarna svarar ja på frågan. Det kan jämföras med Ryssland, där andelen uppgår till 68 procent, Japan 60 procent och USA 35 procent.

Rebecka Guzmán

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev