Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Därför vill Wijkman hålla ett 24 timmars seminarium med finansministern

Publicerad: 3 juli 2012, 16:13

Anders Wijkman kom med oväntat erbjudande till Anders Borg och finansdepartmentet.


När Hagainitiativet höll sitt seminarium Så tar vi nästa steg i klimatfrågan bad Nina Ekelund, program director för Hagainitiativet, panelen att skicka med ett budskap till valfri minister i den svenska regeringen. Det vill säga, vilket är egentligen nästa steg som bör tas i klimatfrågan.

En av de närvarande var Anders Wijkman som uttryckte följande önskemål:

– Jag skulle vilja skicka med en uppmaning till finansministern då jag tror han är mycket viktigare på kort och medellång sikt än vad miljöministern är. Det är ändå finansdepartementet som i stort sett bromsar när det gäller nya pengar. Jag skulle därför vilja inbjuda finansministern på ett 24 timmars seminarium, där vi går igenom behovet av att koppla ihop den konventionella ekonomin med naturens ekonomi. På så sätt kan vi visa att när vi talar om skuldkris och även arbetslöshetskris i Europa så slutar inte diskussionen där, utan om vi plockar in också klimatpolitik, hållbarhet och resursfrågor, då blir agendan enklare att lösa och dessutom blir det relevantare beslut som kan tas.

Anders Hellberg

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.