Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Datorspelet som lär unga att tänka hållbart

Publicerad: 28 oktober 2015, 07:00

Här är datorspelet ”Future Happiness Challenge” som ska få både unga och vuxna att reflektera kring den livsstil vi lever i dag.


Under det senaste året har forskare, gymnasieelever, tjänstemän och spelutvecklare i Västra Götaland tillsammans tagit fram ett nytt digitalt spel baserat på slutsatserna i forskarrapporten Klimatomställning Göteborg 2.0 Tekniska möjligheter och livsstilsförändringar.

Spelet ska engagera människor och få dem att fundera hur vi kan leva på ett hållbart sätt som både gynnar oss och klimatet. Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen är partners i forskningsprojektet och har finansierat utvecklingen av spelet.

Future Happiness Challenge går ut på att spelaren med den lyckligaste karaktären vinner och fokuserar på att tillgängliggöra forskningsresultaten på ett enkelt sätt. Spelet är tänkt att användas i undervisning, på arbetsplatser och i workshops.

joline.ekman@miljoaktuellt.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.