Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

De är Sveriges mest hållbara hyresgäster

Publicerad: 25 november 2015, 05:00

På bilden, Håkan Arnstad, Facility Manager på Ramböll och Sanna Strand, chef för kontorsservice på Ramböll.

Nu har årets vinnare i Green Tenant Award korats. Spana in vilket företag som tar hem priset – Sveriges mest hållbara kontorshyresgäst.


Vinnaren av Green Tenant Award är Rambölls Stockholmskontor, ett konsultföretag som arbetar med samhällsrådgivning inom infrastruktur och samhällsbyggnad. De övriga finalisterna är Skanska i Malmö och AON i Stockholm. Juryn bestod av hållbarhetsproffs från Vasakronan, ÅF, Tengbom arkitekter, U&WE och JLL.

– Ramböll gör ett grundligt och imponerande arbete som ger ringar på vattnet bland samarbetspartners och besökare. Självklart vill vi att den här typen av engagemang för hållbar utveckling ska växa, och därför är samtliga finalister i Green Tenant Award 2015 mycket viktiga ambassadörer, säger juryns ordförande Anna Denell i ett pressmeddelande.

Enligt motiveringen var Ramböll ett av de första företagen att teckna ett grönt hyresavtal. Kontoret drivs delvis av förnybar energi i form av solceller på taket och de kartlägger elförbrukning och tjänsteresor.

Green Tenant Award instiftades 2011 och syftet med priset är att lyfta fram kontorshyresgäster som arbetar med att utveckla en hållbar arbetsmiljö och ett minskat koldioxidavtryck.

joline.ekman@miljoaktuellt.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.