Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

”De globala hållbarhetsmålen styr Lindex hållbarhetsarbete”

Publicerad: 23 Oktober 2017, 06:11

Anna-Karin Dahlberg är Lindex nya hållbarhetschef. Hon har jobbat inom företaget i 15 år och har erfarenhet från inköp, produktion och hållbarhetsarbete i produktionskedjan.


­– Jag har bland annat varit landschef i Kina, Indien och Hong Kong. Senast var jag ansvarig för vår avdelning production support som stöttar produktionen på en strategisk och operativ nivå. Där ligger till exempel kvalitetsfrågor och sådant som rör hållbarhetsarbetet i produktionskedjan. Det här innebär att jag arbetat med hållbarhetsfrågan under de tre sista åren. Nu har jag klivit upp och tagit ansvaret för hållbarhetsarbetet inom hela Lindex, det känns väldigt roligt.

Vilka hållbarhetsfrågor är de viktigaste för Lindex?
– På Lindex utgår vi från de globala hållbarhetsmålen, Agenda 2030. Där har vi valt ut sju mål som vi anser vara särskilt relevanta för oss. Dessa är kopplade både till miljö och mänskliga rättigheter, antikorruption och vatten. Ett mål som också är väldigt viktigt för oss är det som handlar om jämställdhet mellan könen. I praktiken innebär det här att vi arbetar mycket med kvinnor, vi arbetar mycket med hållbarhet inom produktionen, med vattenfrågor som är väldigt viktiga för modeföretag, och med leverantörskedjan. Hållbarhet ska finnas med i allt vi gör. Det ska inte vara något som hanteras vid sidan av verksamheten.

Vad kommer du att ta tag i först?
– Det första steget är att göra en inventering. Jag har superkoll på allt vi gör i produktion och på produkt men jag har inte lika bra koll på helheten. Här måste jag lära mig mer innan jag kan börja prata om förändringar.

Lina Rosengren

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.