Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

De kan bli Årets hållbara projekt

Publicerad: 19 september 2014, 10:37

Ett internt Blocket för Malmö Stad, en grön guide och en app som synliggör de boendes energiförbrukning. Det är några av de projekt som kan utses till årets mest hållbara av it-strategitidningen CIO Sweden.


Ämnen i artikeln:

EonKthNaturskyddsföreningen

Den 15 december ordnar it-strategitidningen CIO Sweden galan CIO Awards för tionde året i rad. Där utses bland annat Årets hållbara projekt. Nu har en oberoende jury enats om vilka fem projekt som går till final i kategorin Årets hållbara projekt.

De fem projekten är:

Malmö Stad: Malvin

Malvin är ett slags ”internt Blocket” för Malmö Stad – en molnbaserad förmedlingstjänst där stadens förvaltningar kan förmedla möbler, böcker, hjälpmedel och annan utrustning mellan sig. Ett viktigt verktyg i Malmö Stads strävan efter att bli mer miljömässigt, socialt och ekonomiskt hållbar. Malvin har påvisat mätbara resultat och påverkat Malmöbons förhållningssätt till hur resurser används.

Hertz & Sunfleet: Wallenstam Drive

Privatpersoner ska inte längre behöva äga någon bil – en ny plattform ska göra det lätt att hitta alternativa transportmedel, men framför allt ge tillgåneg till en bil när behovet uppstår. Wallenstam Drive är ett pilotprojekt från biluthyraren Hertz, för boende eller arbetande i Wallenstambyggnader i fem områden i Göteborg.

DD Innovation: Dr Maombi Project

Sköterskor på vårdcentraler runt om i Tanzania får rådgivning av läkare i storstäderna – via en app framtagen och lanserad av KTH-forskare.

Naturskyddsföreningen: Grön guide

Naturskyddsföreningens Gröna guide är en tipsbank på webben och i form av mobilapp, med goda råd om hur användaren kan bidra till ett hållbart samhälle. Har idag över 145 000 användare.

Eon: 100Koll

En paketlösning med en app, en smartplugg och ett optiskt öga gör Eons privatkunder uppmärksamma på hur mycket energi de gör av med, och hjälper dem reglera sin förbrukning. I snitt sjunker elförbrukningen hos en ansluten familj med tre procent.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.