Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

De kan bli Sveriges bästa hållbarhetschef 2016

Publicerad: 17 oktober 2016, 09:04

För tredje året utses Sveriges bästa hållbarhetschef 2016. Årets finalister är följande personer.


Claes Johansson, hållbarhetschef, Lantmännen
Röster från nomineringsprocessen:

”Lantmännens hållbarhetschef Claes Johansson har under lång tid drivit hållbarhetsfrågan strategiskt inom Lantmännen. Det har fått effekter såväl inom koncernen som i den svenska livsmedelsbranschen i stort. Han har visat att initiativ som skapar verklig förändring kräver långsiktighet, gränsöverskridande samarbete och kunskap.”

Anna Graaf, hållbarhetschef, White
Röster från nomineringsprocessen:

”Anna Graaf är med sitt engagemang, drivkraft och stora kompetens en verklig förebild och inspiration, både för medarbetare och kunder, att skapa arkitektur och stadsplanering som bidrar till en hållbar utveckling. Hon var nominerad till SGBC award för hållbar byggnads- och Fastighetsutveckling 2015 och är ledamot i Sustainable innovation. Hon har integrerat hållbarhet i företagets kärnverksamhet och hon har gjort ett tydligt och starkt avtryck i företagsledningen.”

Christina Båge-Friborg, hållbarhetschef, Sandvik
Röster från nomineringsprocessen:
”Christina Båge-Friborg har åstadkommit mycket sedan hon började på Sandvik för drygt tre år sedan. Hon har fått Sandvik tillbaka på Dow Jones Sustainability Index , har författat en ny, modern uppförandekod, en ny leverantörskod och håller just nu på att lansera en ny hållbarhetsstrategi där Sandviks produkter får bättre utrymme – vilket driver hållbarhetsfrågorna i affären framåt.”

En jury bestående av Lin Lerpold, Handelshögskolan, Annika Helker Lundström, Regeringskansliet, Lena Hök, Skandia (fjolårets vinnare) och Aktuell Hållbarhet utser vinnaren. Juryn gör en bedömning utifrån de fyra kriterierna åstadkommen affärsnytta, åstadkommen hållbarhetsnytta, ledarskap samt nytänk och innovation.

Priset delas ut på konferensen Social Responsibility Day den 27 oktober.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.