måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

De kan bli Sveriges bästa hållbarhetschef 2017

Publicerad: 29 september 2017, 07:51

För fjärde året i rad utses Sveriges bästa hållbarhetschef. Här är årets finalister.


Årets finalister till priset Sveriges bästa hållbarhetschef 2017 är följande personer:

Tove Ahlström, hållbarhetschef, Apotea
Röster från nomineringsprocessen:
”Tove har sedan hon startade på Apotea i maj 2016 drivit flera stora hållbarhetsprojekt: etablering av en banbrytande process för återsamling av läkemedel, total utfasning av mikroplaster ur Apoteas sortiment, eko- och veganklassificering av hela produktsortimentet samt upprättande av partnersamarbete mellan Apotea och WWF. Tove är en intern och extern inspiratör som sprider engagemang och stärker verksamhetens varumärke genom att kontinuerligt kommunicera framdriften i hållbarhetsinitiativen.”

Andreas Rydell, global hållbarhetschef, Atea
Röster från nomineringsprocessen:

”Efter fyra år som kvalitets- och miljöchef på Atea Sverige fick Andreas Rydell i juni 2016 ansvaret att axla rollen som global hållbarhetschef. Genom ett genuint engagemang och ett gediget arbete hela vägen till källan har Andreas Rydell lyft ämnet kring hållbara leverantörskedjor inom IT-branschen, med särskilt fokus på konfliktmineraler. Genom att besöka gruvor i Kongo och fabriker i Kina har han lyckats höja kundernas medvetenhet om arbetsförhållanden, vilket har uppmärksammats av externa parter såsom Konkurrensverket, Global Child Forum och KTH.”

Louise König, hållbarhetschef, Coop
Röster från nomineringsprocessen:

”Louise König har varit ett tungt namn inom svensk miljödebatt under sina knappt sex år som hållbarhetschef på Coop. Genom att satsa på strategisk varumärkeskommunikation har hon lyckats få med sig hela organisationen, kunderna och media på hållbarhetståget. Louise arbetar med att skapa strategier, mål, nyckeltal och beslutsstöd för att visa för ledningen att hållbarhet blir en allt viktigare förutsättning för att skapa bra affärer och samtidigt generera samhällsnytta. Med en obruten energi fortsätter Louise driva Coops ambition att leverera mat, hälsa och hållbarhet till drygt 3,4 miljoner medlemmar/kunder.”

En jury bestående av Lin Lerpold, Handelshögskolan; Johanna Sandahl, Naturskyddsföreningen; Claes Johansson, Lantmännen (fjolårets vinnare) och Aktuell Hållbarhet utser vinnaren. Juryn gör en bedömning utifrån de fyra kriterierna åstadkommen affärsnytta, åstadkommen hållbarhetsnytta, ledarskap samt nytänk och innovation.

Priset delas ut på konferensen Hållbara Affärer den 11 oktober.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev