Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

De kan bli Sveriges bästa hållbarhetschef

Publicerad: 7 mars 2019, 07:58

Tre finalister är nu klara för årets utmärkelse av Sveriges bästa hållbarhetschef. Läs motiveringarna till finalplatserna.


Den 20 mars utser Aktuell Hållbarhet för fjärde året Sveriges bästa hållbarhetschef. Efter ett inledande jurymöte har nu tre finalister utsetts: Anna Denell, hållbarhetschef på Vasakronan, Christina Lindbäck, hållbarhetschef på NCC, och Kerstin Lindvall, hållbarhetschef på Ica.

De tre finalisterna har röstats fram utifrån de nomineringar som kommit in till Aktuell Hållbarhet och juryns bedömningar. Valet av finalister motiveras bland annat med:

Kerstin Lindvall, hållbarhetschef på Ica:

”Sedan två år är Kerstin en del av koncernledningen och under de tiden har stora framsteg gjorts – hållbarhetsarbetet har integrerats i verksamheten på ett tydligare sätt.”

”Det senaste året har Ica med Kerstin Lindvall tagit position inom vegetariskt, plast och engångsgrillar.”

”Kerstin har drivit igenom att koncernen satt en tydlig hållbarhetsstrategi med flera koncerngemensamma mål. Såsom ett ambitiöst klimatmål i linje med Science-based Target Initiative som kräver både mod och investeringar för att nå.”

Anna Denell, hållbarhetschef på Vasakronan:

”Anna Denell har arbetat fram både Sveriges första gröna hyresavtal och världens första gröna företagsobligation. Hon har varit drivande i arbetet med att skapa Centrum för cirkulärt byggande.”

”Vasakronan med Anna Denell är en pionjär inom stadsodling.”

”Anna Denell har tagit ett ledarskap i branschen med NCC.”

Christina Lindbäck, hållbarhetschef på NCC:

”Christina har länge varit en auktoritet i Hållbarhetssverige och har i under åren på NCC satt fart på en konservativ bransch med betydande miljöpåverkan. Hon har med en helhetssyn på hållbarhet och gedigen erfarenhet från både näringsliv och polit-

ik en unik kunskap som inte bara kommer NCC till del utan också miljömärkningen via hennes roll som styrelseordförande i det statliga bolaget MISAB som driver Svanen och EU Blomman i Sverige.”

”Med sin gedigna kunskap och retoriska förmåga bemöter hon alla tänkbara argument på ett professionellt och kunnigt sätt – ett framgångskoncept i en konservativ bransch.”

”Under 2018 var Christina och NCC part i att starta upp det branschöverskridande samarbetet Circular Sweden för att påskynda arbetet med cirkularitet.”

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev