söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

De ska göra Global Utmaning starkare

Publicerad: 10 juni 2019, 11:41

Från vänster Boel Swartling, Anna Stenberg och Eva Alfredsson har valts in i tankesmedjan Global Utmanings styrelse.

Organisationen Global Utmaning förstärker sin styrelse med tre nya ledamöter: en affärsutvecklare, en mångfaldsentreprenör och en forskare.


Pernilla Strid

pernilla.strid@aktuellhallbarhet.se


Den oberoende tankesmedjan Global Utmaning verkar för långsiktiga lösningar på de globala hållbarhetsutmaningarna, bland annat genom att skapa plattformar för samverkan mellan forskning, näringsliv, politik och civilsamhälle.

Den första nya ledamoten som nu valts in i Global Utmanings styrelse är Boel Swartling, entreprenör och affärsängel samt medgrundare av greentech-bolaget Charge Amps. Hon har över 25-års arbetslivserfarenhet av affärsutveckling och kapitalförvaltning och har även en examen i internationellt företagande från Handelshögskolan i Göteborg.
“En oberoende tankesmedja fyller en viktig roll i samhället genom att skapa plattformar för möten, och att bidra till långsiktig policyutveckling. Jag har stor erfarenhet av att utveckla verksamheter och jag ser fram emot att få bidra med det till Global Utmaning”, kommenterar hon det nya styrelseuppdraget.

Den andra nya ledamoten är Anna Stenberg, grundare av rekryteringsföretaget WES som inriktar sig på rekrytering av kvinnor till chefsroller och styrelseuppdrag. Hon säger i en kommentar att hon drivs av att skapa förändring som leder till ett hållbart samhälle.
“Jag har både arbetat med att bidra till ökad mångfald på lednings- och styrelsenivå genom WES samt investerar aktivt i sociala entreprenörer”, framhåller hon.

Den tredje nyinvalda ledamoten är Eva Alfredsson, analytiker vid Tillväxtanalys samt forskare vid KTH och sedan tidigare senior rådgivare vid Global Utmaning. Hon arbetar främst med att analysera näringslivets gröna omställning och har disputerat med en avhandling om grön konsumtion.
“Jag kommer bland annat kunna bidra med erfarenheter av att koppla ekonomiska perspektiv till klimatpolitiken och den gröna samhällsomvandlingen som måste till”, kommenterar hon invalet till Global Utmanings styrelse.

Global Utmanings ordförande Ingmar Rentzhog är mycket glad över nytillskotten.
”Vi vet att en mångfacetterad styrelse skapar en bättre, starkare och beständigare organisation som i slutändan leder till större innovationskraft. Med tanke på var världen befinner sig i dag, med klimatkrisen och ökande klyftor i samhället, är detta precis vad samhället behöver just nu”, säger han i en kommentar.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev