Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

De ska hjälpa Egain att lösa klimatutmaningen

Publicerad: 11 november 2019, 11:37

Teknikföretaget Egain förstärker kompetensen inom maskininlärning.


Det är Mitra Hajigholi och Raghunath Vairamuthu som nu rekryterats och kommer att ingå i företagets tech-team som maskininlärningsingenjörer och datavetare. Mitra Hajigholi kommer närmast från Acando och har ett förflutet på Chalmers tekniska universitet som forskare och doktorand. Raghunath Vairamuthu kommer från ett jobb på Nvidia och har tidigare studerat på Kungliga tekniska högskolan i Stockholm samt doktorerat på Ericsson.

Egains styrelseordförande Tom Even Mortensen är glad över rekryteringen, som ska främja accelerationen av innovationer som driver en meningsfull förändring.
”Vi tror att några av mänsklighetens största utmaningar också är våra bästa möjligheter. Vår ambition är att främja ett mer hållbart samhälle genom att göra sunda investeringar i människor och företag som löser utmaningar och hjälper dem att överträffa sig själva. Teknik spelar en grundläggande roll för att förändra samhällen”, säger han i en kommentar.

Enligt företagets vd Sven-Olof Husmark är en väsentlig del av Egain:s strategi att föra innovationer till marknaden.
”Vi investerar för framtiden, och våra kunder ser redan detta idag i termer av att nya, smarta funktioner i vår plattform som släpps regelbundet. Med Raghunath och Mitra på plats kommer vi att påskynda vår utveckling ytterligare inom detta kritiska område”, säger han i en kommentar.

Pernilla Strid

pernilla.strid@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.