Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

De ska jobba med ZeroMission

Publicerad: 7 december 2010, 10:18

Hållbarhetskonsulten U&W har rekryterat två nya medarbetare för att arbeta med varumärket ZeroMission.


Det är Jenny Blomberg och Johanna Brunge som har värvats för att arbeta med U&W:s varumärke ZeroMission. I arbetsuppgifterna ingår arbete med klimatstrategiska frågor och speciellt klimatkompensation.

Jenny Blomberg har lång erfarenhet av projektledning och mediaplanering och hon ar tidigare arbetat både i fastighetsbranschen och i mediebranschen. Hon har en en tvåårig mastersexamen i Hållbart Företagande ifrån Stockholm Resilience Centre och marknadskommunikation från Berghs School of Communication. Jenny Blomberg är också aktiv i styrelsen för Naturskyddsföreningen i Stockholm.
– Jag brinner för miljöfrågor på ett brett plan och efterlyser ett större erkännande av naturens bidrag till människors välmående, beroendet mellan natur och människa helt enkelt, säger hon.

Johanna Brunge kommer direkt från en tjänst som miljö- och kvalitetschef på speditionsföretaget Panalpinas Stockholmskontor. Enligt U&W är hon expert på att beräkna transporters miljöpåverkan och skräddarsy kundspecifika utsläppsscenarion. På Panalpina har hon också medverkat till införandet av klimatkompensation genom ZeroMission. Johanna Brunge har en internationell masterexamen i miljövetenskap, med inriktning mot klimatforskning och miljöledning, från Linköpings universitet och Griffith University i Brisbane.
– Jag vill bidra till konkreta förbättringar på hållbarhetsområdet och visa att det finns affärsmöjligheter med miljö- och klimatfrågan, säger hon.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.