Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

De tar nästa kliv i karriären

Publicerad: 17 november 2015, 04:30

Miljöaktuellt berättar om personerna i din bransch som tar ett nytt steg i karriären och byter arbete.


Miljöaktuellt listar miljö- och hållbarhetsproffsen som byter arbete just nu.

Spana in bildspelet nedan.

Branschorganisationen Svenskt Vatten värvar Mychèle Östman som ny kommunikationschef.  Hon kommer närmast från posten som ansvarig för public affairs på Novamedia/Postkodlotterier och tillträder tjänsten i januari. Tidigare arbetade Mychèle i sju år som kommunikationsansvarig hos infrastrukturministern respektive socialförsäkringsministern i regeringskansliet.  – Tillgång till rent vatten är en brännande utvecklingsfråga globalt. Kunskap, teknik och hållbart nyttjande av vatten som resurs blir allt viktigare, även i Sverige. Jag har fått väldigt gott intryck av organisationen och det ska bli riktigt roligt att sätta igång arbetet tillsammans, säger Mychèle Östman i ett pressmeddelande.📷
Konsultbyrån Ethos International rekryterar Diana Guter som ny rådgivare. Diana kommer närmast från cleantech-branschen där hon arbetat med vatten- och miljöfrågor i Östafrika. Hon har tidigare även arbetat med supply chain management och hållbarhetsfrågor inom textil- och läderindustrin i Östafrika. Hon har en examen i ekonomi från Lunds universitet, hon har också läst kurser i CSR och juridik.

📷
Anna Bengtsson blir HSB Stockholms första hållbarhetschef. Anna kommer närmast från en tjänst som verksamhetscontroller inom organisationen.   – Att ta socialt, ekonomiskt och ekologiskt ansvar ligger i vår verksamhets natur. Jag ser fram emot att få möjlighet att utveckla och strukturera upp detta arbete och hoppas att det ska bidra till att positionera HSB ännu tydligare som samhällsaktör med inriktning på det goda boendet, säger Anna Bengtsson, i ett pressmeddelande.

📷
Jessica Cedervall blir ny renhållningschef på Växjö kommun. Hon tillträder i januari 2016 och kommer närmast från energibolaget E.ON där hon ansvarar för byggnationen av landbaserad vindkraft i Europa. Jessica har 15 års erfarenhet inom energi- och avfallsbranschen, där hon bland annat ansvarat för etablering och drift av biogasanläggningar vid Nordvästra Skånes Renhållningsbolag (NSR AB) och E.ON.  – Tillsammans med medarbetarna på renhållningsavdelningen vill jag både förvalta och fortsätta att utveckla Växjö kommuns avfallshantering och högklassiga service till kommuninvånarna, säger Jessica Cedervall i ett pressmeddelande.

📷
Eva Eriksson (FP) ska på regeringens uppdrag leda en utredning om klimatanpassning. Utredningen handlar om hur bebyggd miljö och markanvändning kan anpassas till ett förändrat klimat. Eva har tidigare bland annat varit landshövding i Värmlands län.  – Vi måste ställa om samhället till ett förändrat klimat. Det är viktigt att ansvarsfördelningen är tydlig och relevant, säger klimat- och miljöminister Åsa Romson, i ett pressmeddelande.   Utredningen ska analysera om det behövs ändringar i lagstiftningen så att planeringsprocesser och regelverk överensstämmer sinsemellan. Även förslag om förtydligad ansvarsfördelning kring genomförandet av klimatanpassningsåtgärder ska tas fram.

📷

joline.ekman@miljoaktuellt.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.