Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

De tar priset: ”Vi är jätteglada”

Publicerad: 15 april 2015, 07:47

Värmek är en utmärkt hållbar upphandlare och Atea en utmärkt hållbar leverantör. De båda pristagarna korades i går på Miljöaktuellt konferens Hållbar Upphandling.


– Vi är jätteglada. Detta är ett stort erkännande efter tre års arbete och ett kvitto på att vi gjort något bra, säger Värmeks vd Peter Dahl, som tillsammans Maria Wadsborn, hållbarhetsansvarig på företaget och Nisha Kurt, medlemsdiaolog, tog emot priset för arbetet med att upphandla ramavtal inom försörjningssektorn.

– Vår upphandlig utgår från hållbarhet och vi har en öppen dialog mot leverantörer. Vi har genomfört upphandlingarna på ett bra sätt trots utmaningar i en kapitaltung bransch. Vi vågar arbeta med leverantörer inom nya tekniker och vi genomför vår upphandling öppet och transparent.

Enligt motiveringen har Värmek (Svenska värmeverkens ekonomiska förening) visat framfötterna i nytänk genom att ta ett helhetsgrepp kring hållbarhetsfrågorna. Ekonomi, teknik, csr och miljö vävs in i upphandlingen.

Årets pris för utmärkt hållbar leverantör gick till Atea. Upphandlingschefen Johanna Falk och miljöchefen Andreas Rydell tog emot priset, som motiverades bland annat med att bolaget är bra på att både sätta upp och följa upp klimatmål.

– Vi är väldigt hedrade över priset. Det är en bekräftelse på att det vi gör inom hållbarhet är relevant för branschen. Vi välkomnar hårdare krav på oss leverantörer så att vi tillsammans med våra kunder driver arbetet framåt, säger Johanna Falk och Anders Rydell.

joline.ekman@miljoaktuellt.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News