Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

De vann Green Innovation Contest

Publicerad: 5 mars 2015, 11:38

Fyra pristagare utsågs på Sustainable Business Day.


I samband med konferensen Sustainable Business Day i Stockholm korades pristagarna i Green Innovation Contest. Tio miljöinnovationer hade gått till final och gemensamt för bidragen är att de gynnar en hållbar utveckling och dessutom är redo att nå marknaden och bli en del av svensk tillväxt.

– Målet är att hjälpa svenska företag ta ett steg närmare marknaden, förklarade Mikael Fjällström, chef för affärsutvecklingsenheten på Energimyndigheten, som tillsammans med Innovatum, Tilllväxtverket och västra Götalandsregionen ligger bakom tävlingen.

De fyra bidrag som ansågs ha högst affärs- och miljöpotential fick dela på priset, som förutom äran består av vinster sponsrade av bland annat Ikea GreenTech, SPP och Ekobanken. Dessa fyra var:

Cityflow
En navigeringstjänst som vänder sig till yrkesförare i stadstrafik och som bland annat bidrar till minskade körtider och lägre bränsleförbrukning.

Kontrollenhet för markvärme (Rolf Westerlund)
Kan detektera is på horisontella ytor och har en optimerad drift så att den endast värmer vid behov.

Greenely Mobile Application
Mobilapplikation som visualiserar, analyserar och förutsäger hushållens energiförbrukning och som samtidigt är fri från hårdvara.

Nano Control
Erbjuder ny och effektivare partikelavskiljning av luftrening, där såväl grova partiklar som nanopartiklar kan tas upp.

Filippa Bergin, hållbarhetschef för Storebrand/SPP, som var med i juryn och som fanns på plats för att dela ut priset, delade även ut ett specialpris från Storebrand/SPP på 25 000 kronor. Det priset gick till Cityflow.

Anders Hellberg

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.