tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

De vann stora miljöpriset i Nagoya

Publicerad: 20 oktober 2010, 07:44

En columbiansk miljöorganisation vann IUCN:s miljöpris Nedräkning 2010. Priset delades ut på toppmötet i Nagoya idag.

Ämnen i artikeln:

Nagoyaprotokollet

Den marina biodiversiteten kommer att minska drastiskt under de närmaste 20 åren om inte förvaltningen blir bättre, varnar FN:s miljödirektorat UNEP på miljötoppmötet i Nagoja. Enligt dem är reservatbildning nyckeln till framgång.

Några som lyckats med att skapa ett stort marint reservat är den columbianska miljöorganisationen Coralina. Idag vann de Internationella Naturvårdsorganisationens (IUCN) pris för sitt arbete att skydda några ögrupper i Karibiska havet.

Representanter från IUCN delade ut priset på toppmötet i Nagoja. Under sex år har över 1000 miljöorganisationer deltagit i IUCN:s kampanj Nedräkning 2010 för att hejda förlusten av biologisk mångfald till år 2010.

– Coralinas arbete är utomstående. Deras insats kommer att inspirera framtida åtaganden för att skydda och satsa på biologisk mångfald, sade IUCN:s vice ordförande Bill Jacksson

Den nyinrättade Seaflower Marine Park utanför Columbias kust täcker mer än 200 000 hektar korallrev och mangroveträsk och hjälper till att skydda 407 fisksorter, 102 koraller och 130 tvättsvampar.

Erik Klefbom

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev