Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Del 2: De tar nästa kliv i karriären

Publicerad: 8 december 2015, 05:00

Miljöaktuellt berättar om personerna i din bransch som tar ett nytt steg i karriären och byter arbete.


Ämnen i artikeln:

Miljöproffs

Miljöaktuellt listar miljö- och hållbarhetsproffsen som byter arbete just nu.

Spana in bildspelet nedan.

Spana även in del 1, om hållbarhetsproffsen som byter jobb.

Maria Sandell blir ny hållbarhetschef på Kungsleden. Kungsleden inrättar hållbarhetschef som ny titel och Maria Sandell får rollen som hållbarhetschef på bolaget, med ett samlat ansvar för miljö, samhällsansvar, affärsetik, mångfald och hälsa & säkerhet. Maria Sandell har bland annat studerat på Mälardalens högskola och Handelshögskolan i Stockholm. Hon har tidigare arbetat som   – Det är med mycket glädje och entusiasm som jag nu tar ett samlat grepp om dessa för Kungsleden och samhället viktiga frågor. Det ska bli oerhört spännande att tillsammans med kollegorna på Kungsleden få möjlighet att utveckla vårt hållbarhetsarbete för att på så sätt ytterligare stärka vårt erbjudande till våra kunder, säger Maria Sandell i ett pressmeddelande.📷
Magnus Kindbom blir ny chef på LRF Skogsägarna. Han tillträder den 1 januari och har tidigare bland annat varit statssekreterare på Landsbygdsdepartementet åren 2010-2014. Magnus Kindbom är styrelseledamot på Mälarenergi AB samt styrelseordförande på Fibra AB.  – Det är hedrande och ska bli väldigt roligt att få förtroendet att leda LRF Skogsägarna. Skogsfrågorna har en nyckelroll i ett framtida biobaserat samhälle, vilket gör arbetet både viktigt och intressant, säger Magnus Kindbom i ett pressmeddelande.

📷
Karin Strömqvist Bååthe tillträdde 1 november som ny generalsekreterare för Social Venture Network Sweden. Karin har erfarenhet som marknads- och CSR-chef inom bolagen Coca-Cola, DHL och Tyska Posten. Hon kommer närmast från U&We där hon verkat som hållbarhetskonsult.   – Det är min förhoppning att jag med min internationella och mångfacetterade bakgrund både från näringslivet och den idéburna sektorn kan bidra till den förnyelse och expansionsresa som SVN startat och mina företrädare lagt grunden till. Extra roligt att få vara med i detta sammanhang då jag genom en tidigare arbetsgivare blev en av SVN:s första medlemmar i Sverige, redan 2001, säger Karin Strömqvist Bååthe.

📷
Alf Pettersson blir ny chef för viltförvaltningen på Naturvårdsverket. Han kommer närmast från tjänsten som regionkonsulent på Jägarnas Riksförbund. Han har tidigare arbetat inom Svenska Jägareförbundet och har över 20 års erfarenhet som yrkeslärare inom jord- och skogsbruk samt jakt och viltvård. Alf Pettersson kommer nu att leda en ny satsning med att utveckla Naturvårdsverket som jakt- och viltmyndighet.   – För tillfället vet jag inte exakt vilka detaljfrågor jag kommer ha, men det kommer sannolikt bli mycket arbete med strategin för svensk viltförvaltning. Strategin ser lovande ut, men den stora utmaningen är att genomföra den, säger Alf Pettersson till Jakt och Jägare. Foto: Print screen från Jakt och Jägare.

📷
Ragn-Sells AB får ny vd när Helena Karlsson efterträder David Schelin. Hon kommer tidigare från tjänsten som regionchef för Ragn-Sells region Mitt. Hon har också tio års erfarenhet som vd på Telge Återvinning AB. Hon har även en civilingenjörsexamen från Luleå tekniska universitet.

📷

joline.ekman@miljoaktuellt.se

Ämnen i artikeln:

Miljöproffs

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.