Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag28.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Del 3: De tar nästa kliv i karriären

Publicerad: 5 Januari 2016, 05:30

George Fadool, Senior Vice President Ethics på Skanska.

Foto: Pressbild Skanska

Miljöaktuellt berättar om personerna i din bransch som tar ett nytt steg i karriären och byter arbete.


Ämnen i artikeln:

ArbetsmiljöMiljöproffs

Miljöaktuellt listar miljö- och hållbarhetsproffsen som byter arbete just nu.

Spana in bildspelet nedan.

Se även in del 1 och del 2 om hållbarhetsproffsen som byter jobb.

Lena Gustafsson får rollen som ny ordförande för Formas forskarråd. Hon kommer under åren 2016-2018 att leda rådet. Lena Gustafsson är rektor på Umeå universitet och professor i mikrobiologi. Hon har varit aktiv i forskningsfinansierande organisationer och ledamot i vetenskapliga styrelser och kommittéer.📷
George Fadool utses till Senior Vice President Ethics på Skanska. Han kommer i sin nya roll att rapportera till Christel Åkerman, Executive Vice President Skanska AB. George har arbetat på Skanska sedan 1999 och har där haft olika roller inom Skanska USAs organisation, både i linjeorganisationen och i stabsfunktioner. Han kommer närmast från tjänsten som Chief Ethics and Compliance Officer i Skanska USA. – George har en stark etisk kompass och hög integritet. Hans erfarenhet av implementering och systematisk uppföljning av etikarbete inom Skanska USA kommer att komma väl till pass i arbetet med att stärka vårt fokus på etikfrågor inom koncernen. George är en uppskattad kollega och en bra lagspelare. Jag är mycket glad att kunna välkomna honom i hans nya roll, säger Christel Åkerman, Executive Vice President, Skanska AB i ett pressmeddelande.

📷
Skådespelerskan Noomi Rapace blir ny ambassadör för barnrättsorganisationen ECPAT i Sverige. I sin roll kommer hon att engagerar sig i kampen mot barnsexhandeln. – Det lät helt absurt att den svenska lagen ser ut som den gör och kan få sådana konsekvenser när det handlar om barns rätt att inte exploateras sexuellt. Att få vara med och försöka förändra kändes väldigt meningsfullt, säger Noomi Rapace i ett pressmeddelande.  – Vi vet vilken betydelse Noomi och Joel hade för budskapet i kampanjen förra året; tillsammans nådde de en yngre målgrupp som inte tidigare kände till riskerna med nätet eller vad ECPAT arbetar mot. Att Noomi väljer att engagera sig långsiktigt för ECPAT Sverige betyder mycket för vårt ledarskap i kampen mot barnsexhandel, säger Anders L. Pettersson, generalsekreterare, ECPA, Sverige, i ett pressmeddelande.

📷
Andréa Haag blir ny direktör för OKQ8 Scandinavias division Sustainability & Communication. Hon kommer ansvara för verksamhetens skandinaviska CSR-arbete samt för den interna och externa kommunikationen. Hon har arbetat inom företaget i sju år och hade närmast rollen som Head of Engineering & Network i den skandinaviska organisationen och dessförinnan som Hälsa-, miljö-, och säkerhetschef med skandinaviskt ansvar. Hon är utbildad civilingenjör i kemiteknik på Kungliga tekniska högskolan. – Jag ser fram emot att återuppta fokus på hållbarhet och kommunikation med min division och resten av företaget. Tillsammans med resten av samhället måste vi ställa om till en mer hållbar värld och jag känner mig stolt att få arbeta med de här frågorna i ett företag som alltid pressar sig självt till att bli ännu bättre och driva utvecklingen framåt, säger Andréa Haag, direktör för Sustainability & Communication på OK-Q8 AB och Q8 Danmark A/S, i ett pressmeddelande.

📷
Marcus Hallén blir ny certifieringshandläggare på Green Building Council. Han kommer i sin roll som ”super user” arbeta inom miljöcertifieringsverktyget Building Green Online på Sweden Green Building Council. Han har tidigare arbetat som byggkonsult hos HH Management Systems och har en högskoleingenjörs examen inom byggnadsteknik vid Linköpings universitet.

📷

joline.ekman@miljoaktuellt.se

Ämnen i artikeln:

ArbetsmiljöMiljöproffs

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.