Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Delade meningar om Förbifart Stockholm

Publicerad: 1 oktober 2013, 13:27

Två undersökningar om bygget av Förbifart Stockholm gav två olika resultat.


Miljöaktuellt har tidigare skrivit om när Demoskop på uppdrag från Miljöpartiet nyligen gjorde en undersökning om Förbifart Stockholm.  Resultatet visade att 61 procent av stockholmarna föredrar en utbyggnad av pendeltåg och tunnelbana framför Förbifart Stockholm.

Nu har det dock kommit en ny undersökning gjord av Ipsos opinionsmätning på uppdrag av DN som har gett ett helt annat resultat.
Ipsos undersökning visar att sju av tio stockholmare vill att Förbifart Stockholm byggs. Bara 16 procent är emot vägprojektet. Förbifarten har ett massivt stöd bland borgerliga sympatisörer och ett mindre, men ändå rejält, stöd bland rödgröna sympatisörer.

72 procent av de tillfrågade vill att Förbifart Stockholm byggs, 16 procent säger nej till bygget och 12 procent är osäkra.

Bland dem som sagt sig rösta på borgerliga parter om det vore val i dag är stödet kompakt – 91 procent. Men även de som sympatiserar med de rödgröna partierna är för att Förbifarten byggs. 57 procent välkomnar vägbygget, 28 procent är motståndare och 15 procent är osäkra.

Alexandra Scott

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.