måndag29 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Delfinslaktarnas stad ska bygga delfinzoo

Publicerad: 10 maj 2012, 10:53

I den japanska staden där uppemot 2000 småvalar dödas varje år i en gigantisk valslakt vill man nu verkligen sätta orten på valkartan.


Lokala medier rapporterar att den lilla japanska staden Taiji, ökänd och kritiserad för sin årliga jakt och slakt av småvalar, planerar att starta ett delfinzoo. I staden bor 3500 personer och de som lagt förslaget anser att djuren är värda mer för stadens rykte som levande än som döda. En vik ska spärras av med ett 430 meter långt nät, rapporterar The Guardian.
‒ Vi vill sända signalen att staden lever tillsammans med valarna, säger Taijis borgmästare Kazutaka Sangen.

Samtidigt gör borgmästaren gällande att valparken inte innebär slutet på den årliga valmassakern.
‒ Vi kommer att fortsätta jaga delfiner och befästa att Taiji är valarnas stad.

Staden Taiji är en av fyra japanska städer som jagar småvalar i sina kustvatten men har blivit kritiserade för deras sätt att jaga och döda däggdjuren. Den handfull av stadens fiskare som deltar i jakten förvirrar småvalarna genom att banka och slå med metallrör på utsidan av sina båtar för att driva valarna mot en vik innan de slaktas med spjut och knivar, enligt the Guardian.
Den japanska regeringen tillåter jakt på 20 000 delfiner varje år, trots att få japaner äter delfinköttet, som uppvisar höga halter av kvicksilver.

Jesper Gunnarsson

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev