Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Dell grönast enligt Newsweek

Publicerad: 21 oktober 2010, 05:29

Dell toppar Newsweeks lista över USA:s grönaste företag. Och det var idel IT-företag i toppen, med HP som tvåa och IBM på tredje plats.


Ämnen i artikeln:

CleantechTeknikMiljöteknikGreentechForskningIngenjör

Newsweek har undersökt hur miljövänliga USA:s 500 största börsnoterade företag är. Dell toppar listan med maximala 100 poäng. Det höga betyget är, enligt tidningen, ett resultat av företagets starka miljöpolitik, som inkluderar kostnadsfri återvinning av produkter i hela världen och ett förbud mot att exportera e-avfall till utvecklingsländer.

Kanske ännu viktigare är det faktum att Dell har lyckats göra sina produkter energieffektivare. Såväl företagets stationära som bärbara datorer förbrukar 25 procent mindre energi än de system som tillverkades 2008. Enligt Dell själva har detta inneburit fem miljarder dollar i minskade elräkningar för företagets kunder.

Hewlett-Packard kom tvåa på Newsweeks gröna lista med poängen 99,32. Företaget får beröm för sitt program som ska minska utsläppen av växthusgaser och öka andelen förnybar energi i verksamheten. HP har även minskat energiåtgången i sina IT-system med 66 procent sedan 2005.

Hela topp 500-listan finns här.

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News