Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Dell rekryterar hållbarhetschef till Stockholm

Publicerad: 22 Mars 2016, 08:51

Kritik mot brister i arbetsförhållanden hos Dells kinesiska leverantörer ledde till revisioner i Sverige. Nu utökar bolaget sitt hållbarhetsarbete genom att skapa en ny tjänst som hållbarhetschef för Europa med placering i Stockholm.


Ämnen i artikeln:

Csr

Efter tidigare kritik mot missförhållanden hos Dells kinesiska underleverantörer ökar nu Dell närvaron av hållbarhetsexpertis i Sverige och Europa. Bolaget befinner sig i slutskedet av en rekrytering av en hållbarhetschef för Europa med placering i Stockholm. Titeln innefattar även ansvar för Mellanöstern och Afrika, men troligen kommer huvudfokus att ligga på Norden.

För några år sedan visade en granskning av den ideella researchorganisationen Danwatch att det rådde missförhållanden hos fyra av Dells kinesiska underleverantörer. Det fick Stockholms läns landsting (SLL) att föra fram ett önskemål till sin leverantör Atea om att köpa in persondatorer och bärbara datorer från en annan underleverantör än Dell.

Efter att landstinget blivit färdiga med sin revision av Atea och Dell kom i november i fjol beskedet att landstinget inte längre ser något hinder att Atea anlitar Dell som underleverantör. Detta eftersom SLL såg en tydlig förbättring i transparensen kring socialt ansvarstagande hos Dell.

Enligt Dells marknadschef i Sverige, Mats Jentzen, ser företaget att frågan och behovet av en person placerad i Europa har vuxit fram under de senaste ett till två åren. Han poängterar dock att frågor som rör leverantörskedjor hanteras globalt inom Dell men att bolaget vill säkerställa att det finns talespersoner i Europa.

Martina Frisk

Ämnen i artikeln:

Csr

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.